Voel je je vastzitten in een patroon van negatieve emoties? Ben je op zoek naar een manier om emotionele blokkades te doorbreken en een diepere verbinding met jezelf te vinden?

Met Resource Therapy, ontwikkeld door professor Gordon Emmerson, krijg je de kans om je innerlijke wereld te verkennen en te benutten op een manier die je misschien nooit voor mogelijk had gehouden. Door te werken met de verschillende delen van je persoonlijkheid, of "resources", leer je hoe je negatieve emoties kunt transformeren, belemmerende overtuigingen kunt loslaten en gezondere coping-strategieën kunt ontwikkelen.

Wat Resource Therapy uniek maakt, is de holistische benadering van de behandeling. Geïnspireerd door elementen van verschillende therapeutische benaderingen, biedt Resource Therapy een breed scala aan technieken, van delenwerk tot hypnotherapie en cognitieve gedragstherapie, om een ​​op maat gemaakte aanpak te bieden die past bij jouw unieke behoeften en doelen.

 

Als officieel erkend Resource Therapist help ik je graag in het bevorderen van een diepgaande verandering die een blijvende impact heeft op je algehele welzijn en veerkracht.  

 

Resource Therapy is een empowerment psychotherapie gebaseerd op het inzicht dat de persoonlijkheid uit delen bestaat. Het deel dat een probleem in therapie presenteert, is zelden het deel dat verandering nodig heeft. Het deel dat een probleem presenteert, rapporteert of klaagt meestal over een ander deel van zichzelf. Bijvoorbeeld het deel dat angstig wordt of het deel dat niet kan stoppen met het eten van suikerrijk voedsel. De Resource Therapeut is in staat om het deel van de persoonlijkheid dat verandering nodig heeft vakkundig in het therapeutische proces te brengen; om er met compassie en respect mee te spreken zodat er direct mee gewerkt kan worden. Resource therapie bevordert een snellere, diepere en langduriger verandering.

Professor Gordon Emmerson PhD

Wat is het verschil?


Resource therapy versus reguliere therapie

De persoonlijkheid bestaat uit meerdere delen
Resouce Therapy is gebaseerd op de wetenschap dat onze persoonlijkheid uit meerdere delen bestaat. Doordat de Resource therapist direct werkt met dat deel (resource) dat hulp nodig heeft, is een blijvende snelle verandering mogelijk. 

Wat zijn onze delen (resources)
Onze 'resources' zijn de verschillende delen van onze persoonlijkheid. En we hebben er velen. De meeste van onze delen zijn in onze kinderjaren gevormd als copingsmechanisme door herhaling en vormen zo een uniek neuraal netwerkje in ons brein.

Praat rechtstreeks met je emoties
In tegenstelling tot andere therapieën kun je met Resource Therapie rechtstreeks in gesprek gaan met je emoties. Het is alsof je een gesprek hebt met je gevoelens om ze beter te begrijpen en manieren te vinden om dingen beter te maken. Als Resource therapeuten begrijpen wij dat het deel dat het probleem in de therapie ruimte presenteert, zelden het deel is dat de verandering nodig heeft en geheeld mag worden.

Focus op de positieve delen
In plaats van je alleen te richten op het veranderen van negatieve gedachten, gewoonten of emoties, helpt Resource Therapie je om contact te maken met positieve delen van jezelf. Deze delen kunnen helpen om je negatieve gedachten om te zetten in positievere gedachten. Eigenlijk zoals een omgekeerde frons op je gezicht.

Persoonlijk therapieplan
Ieder mens is uniek en Resource Therapie erkent dat. De therapie wordt specifiek op jou afgestemd, rekening houdend met je persoonlijkheid, ervaringen en doelen. Het is alsof je een therapieplan hebt dat speciaal voor jou is ontworpen, als een op maat gemaakte outfit die perfect past.

Een solide en langdurige verandering
De veranderingen die je gaat maken in Resource Therapy zijn geen tijdelijke oplossingen, maar blijven voor de lange termijn bestaan. Het is als het bouwen van een sterke fundering voor een huis, zodat het elke storm kan weerstaan.

Ontdek je innerlijke kwaliteiten
Resource therapie helpt je om de sterke kanten van jezelf te vinden die je kunnen helpen om emotionele uitdagingen te overwinnen. Deze sterke kanten zijn als superhelden in jezelf, klaar om je te ondersteunen wanneer je dat het meest nodig hebt.

Holistische benadering
In tegenstelling tot sommige reguliere therapieën integreert Resource Therapy elementen van verschillende therapeutische benaderingen, waaronder delenwerk, hypnotherapie en cognitieve gedragstherapie, om een ​​brede en op maat gemaakte behandeling te bieden.