De kracht van hypnose

Ben je op zoek naar een krachtige en effectieve manier om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen?

Goed nieuws!
Hypnotherapie kan je helpen jouw leven te transformeren op een manier die leuk, krachtig en effectief is!

Maar wacht, hypnotherapie? Is dat niet zweverig... Of dat show hypnose gedoe op een podium?

Nee, absoluut niet! Hypnotherapie is een bewezen wetenschappelijke benadering van het verbeteren van je mentale en fysieke welzijn. Hypnotherapie is waarschijnlijk het makkelijkste wat je ooit gedaan hebt om je problemen aan te pakken. 

Het is geen magie, maar eerder een krachtig gereedschap om je onderbewuste te benutten en positieve veranderingen te bewerkstelligen. Het wordt zelfs steeds meer in ziekenhuizen door de reguliere geneeskunde als complementaire therapie ingezet en steeds meer behandelaars staan open voor een samenwerking. 

Wist je dat hypnotherapie een van de oudste vormen van psychotherapie is? Ennu... dat klokje gebruiken we niet meer hoor.  

Wat is hypnotherapie


Hypnotherapie versus reguliere therapie

Werken met het onbewuste
Reguliere therapieën, zoals gesprekstherapie of cognitieve gedragstherapie, richten zich voornamelijk op bewuste gedachten, emoties en gedragingen. Cliënten worden aangemoedigd om te praten en bewust te worden van hun problemen. Therapie in hypnose richt zich op het toegang krijgen tot het onbewuste, waar diepgewortelde overtuigingen en patronen liggen die moeilijk toegankelijk zijn in het bewuste denken.

Directer dan reguliere therapie
Hypnotherapie kan directer zijn, omdat het omzeilt wat het bewuste denken belemmert en rechtstreeks communiceert met het onbewuste. Dit leidt vaak tot snellere inzichten en veranderingen in gedrag en denken dan reguliere therapie.

Verandering op een dieper niveau
Verandering in reguliere therapie gebeurt voornamelijk op bewust niveau, terwijl verandering in hypnotherapie op onbewust niveau plaatsvindt. Het transformeert negatieve overtuigingen op een dieper niveau. 

Sneller dan reguliere therapie
Reguliere therapie kan variëren in tijdsduur, afhankelijk van de aanpak en de complexiteit van de problemen. Het kan weken, maanden of zelfs jaren duren. Hypnotherapie kan snellere resultaten opleveren, omdat het direct toegang heeft tot het onbewuste. Slechts enkele sessies kunnen aanzienlijke veranderingen teweegbrengen.

Specifieke problemen
Hypnotherapie wordt vaak gebruikt voor specifieke problemen zoals angsten, fobieën, gewichtsbeheersing, stoppen met roken, traumaverwerking, allergieën en prestatieverbetering. 

Herprogrammering van overtuigingen
In hypnotherapie kunnen we negatieve overtuigingen herkaderen en transformeren. Als je bijvoorbeeld gelooft dat je altijd angstig bent, kunnen we samen werken aan het herprogrammeren van deze overtuiging naar meer positieve en helpende gedachten.

Meer dan symptoombestrijding
In hypnotherapie gebruiken we de symptomen meer als betekenisvolle ingangen voor wat er op onbewust niveau werkelijk speelt. We gaan op zoek naar de oorzaak van het probleem en lossen het daar op. 

Focus op onbewuste hulpbronnen
In een hypnotherapie sessie focussen we op de onbewuste hulpbronnen die jij als mens bezit en die je kunt aanboren om problemen op te lossen. De technieken die gebruikt worden zijn erop gericht deze hulpbronnen te ontdekken en te versterken. Als cliënt wordt je aangemoedigd om actief deel te nemen aan jouw eigen helende proces.

Plan een GRATIS intake

Ben je klaar om de regie over jouw leven terug te pakken? Plan een gratis telefonische intake in en dan kijken we samen hoe ik jou het beste kan helpen.

Jouw slimme onbewuste

In het boek "Ons slimme onbewuste" legt hoogleraar Ab Dijksterhuis het verschil uit tussen ons bewuste en ons onbewuste brein.

Ons bewuste brein is als het ware slechts het topje van de ijsberg en vertegenwoordigt maar 5% van onze cognitieve activiteit en handelen. Het kan omgaan met ongeveer 40 bits aan informatie per seconde. Ter vergelijking een dun boekje aan informatie. 

Ons onbewuste brein daarentegen bevindt zich onder de oppervlakte van de ijsberg en vertegenwoordigt 95% van  van onze mentale activiteit en ons zijn. Ons onbewuste brein verwerkt met een verbazingwekkende snelheid van ongeveer 11 miljoen bits per seconde informatie die op ons afkomt. Een hele stapel aan boeken. 

Het 'slimme' deel van ons brein, het onbewuste, speelt een cruciale rol bij het nemen van beslissingen, het vormen van gewoonten en het verwerken van complexe informatie, vaak zonder dat we ons er bewust van zijn.

Het is zo'n beetje de kabouter die tegen de reus aan het strijden is wanneer je bewust veranderingen wilt creëren. Pas als er op onbewust niveau, onder de oppervlakte iets veranderd, is permanente verandering mogelijk. 

Testimonials

Esther Nagtegaal


De behandeling van Simone heeft bij mij een proces in gang gezet dat dingen lichter en positiever maakt. Er is een hoop 'oude shit' opgeruimd en dat geeft ruimte voor nieuwe dingen. De behandeling op zich is al een cadeautje. Simone neemt alle tijd voor je, is aandachtig en meelevend. Na de behandeling zag ik de wereld met een frisse blik, in meerdere opzichten. Het was een heerlijk ontspannende ervaring.

Esmiralda Donders


Wat is het bijzonder om onder hypnose te gaan. Simone Van Hagen begeleid je heel goed door het proces en verteld precies wat er allemaal gebeurt. Je krijgt alles mee en kan alleen maar de juiste antwoorden geven. Na de sessie had ze een Lelie bloem voor mij en normaal begin ik meteen te niesen maar nu niet meer, ook was haar hondje mee en ik heb daar altijd last van maar ook nu geen reactie meer, wat heerlijk dat ik gewoon weer aan bloemen kan ruiken en ik voelde lucht stromen door beide neusgaten dat was ook lang geleden, dus dit jaar geen hooikoorts meer ☺️ en dat alleen al door een hypnose sessie, geweldig toch!jn werk. Dank je wel lieve Simone. Je hebt mij heel goed verder geholpen.

Inge Guffens


Tijdens de hypnose sessies heb ik Simone ervaren als een heel prettige en vakkundige hypnotherapeut. Met haar stralende persoonlijkheid en kennis van zaken voelde ik me heel snel op mijn gemak. Ze legt goed uit wat je kunt verwachten waardoor ik ontspannen aan de sessies begon. En dat leverde bijzondere momenten en inzichten op. Ik sta nu veel relaxter in het leven en heb rust gevonden in mijn werk. Dank je wel lieve Simone. Je hebt mij heel goed verder geholpen.

Pak je geluk

Met bewezen methoden helpen we je om negatieve denkpatronen om te buigen en je onbewuste mind te herprogrammeren voor geluk en welzijn.