Gediplomeerd hypnotherapeut


Opgeleid aan het Hypnose Instituut Nederland (Hypno Principles, Master Hypnotherapie, 3.0 hypnotherapeut) en aan de United States Board of Clinical Hypnosis en aan de Mike Mandel Hypnosis Academy Canada. Door de Engelstalige opleidingen kunnen ook Engels sprekende cliënten bij mij terecht. 

MIJN VERHAAL

Mijn hoofd klapte zo op tafel..

Februari 2009 We zouden samen naar Den Bosch gaan, mijn vriendin en ik. We zaten thuis nog even aan de koffie met een sigaretje. Halverwege die sigaret viel ik flauw… Boem! Mijn hoofd klapte zo op tafel en even was ik totaal van de wereld. Dit gebeurde nu zo'n 13 jaar geleden. 

Ik voelde me al een tijdje niet lekker

Een aantal maanden daarvoor kreeg ik van mijn huisarts de uitslagen van het onderzoek dat ik had laten doen omdat ik me al een tijdje niet lekker voelde. Conclusie: ik was medisch gezien helemaal in orde. Nog geen 10 minuten later stond ik buiten met de diagnose burn-out en een recept voor een antidepressivum. Beduusd, verward en boos tegelijk besloot ik: ‘dat nooit!’. Ik wist niet waar mijn duizeligheid, moeheid en hartkloppingen vandaan kwamen maar ik ging er zeker geen pillen voor slikken. Ook het advies om wat rustiger aan te doen sloeg ik in de wind. Hoe dan, met twee opgroeiende pubers in huis, een man die lange dagen van huis was en mijn eigen onderneming?

 

Toen kwam er ook nog angst bij

De diagnose burn-out bleef natuurlijk wel door mijn hoofd spoken. Had de huisarts misschien toch gelijk? Deed ik iets niet goed? Was ik misschien ongelukkiger dan ik zelf door had? Ik begon enorm te twijfelen aan mezelf als echtgenote, als moeder, als professional… Alles, wat zo vanzelfsprekend was, begon te wankelen waardoor ik me steeds onzekerder en vermoeider begon te voelen.
Ik focuste zo op mijn hartkloppingen, hoofdpijn en duizeligheid dat ze met de dag erger werden. Bovenop mijn fysieke klachten ontwikkelde ik allerlei angsten. Ik durfde opeens de auto niet meer in, was bang om alleen te zijn en zelfs de supermarkt werd een angstige ervaring. Werken lukte niet meer. Mijn concentratie was compleet verdwenen en mijn hersenen leken het niet meer op een rijtje te krijgen.

 

Die klap op tafel was het keerpunt

Het moment dat ik met mijn hoofd op tafel klapte was het keerpunt. Ik stopte allereerst met roken. De wens om me weer goed te voelen was zo groot dat stoppen me geen enkele moeite kostte. Tot op de dag van vandaag, 14 jaar later, heb ik nooit meer een sigaret aangeraakt of er zelfs maar aan gedacht.

 

Ik stopte ook met het raadplegen van dokter Google. Ik besloot Google niet meer te laten weten waar ik last van had, maar hoe ik me zou willen voelen. Ik viel van de ene openbaring in de andere en ontdekte zo ook dat hoe ik mij nu voelde, misschien wel met de overgang te maken had. Dat had geen enkele arts mij verteld. De overgang geeft vaak dezelfde klachten als een burn-out of depressie maar vraagt om een hele andere aanpak!

 

Wat een opluchting: ik was niet ziek, burn-out of ongelukkig, ik was in de overgang. Nu ik dat wist, kon ik leren ermee om te gaan. En dat deed ik.

 

De start van een nieuwe carriere

Het feit dat ik in een klap (letterlijk) kon stoppen met mijn rookgewoonte (iets wat me voorheen talloze malen niet gelukt was) wekte mijn interesse. Want als ik dit kon, wat was er dan nog meer mogelijk? Dit was de start van een mega interessante reis in de wereld van ons bewuste en onbewuste denken en handelen en de fascinerende connectie tussen lichaam en geest. Het besef dat we de oplossing van onze problemen altijd bij onszelf mogen vinden en niet bij de omstandigheid of de ander is soms pittig maar zo veel meer helend en dat gun ik jou ook.
Nu zo’n 14 jaar verder en duizenden uren studie, honderden boeken, tientallen cursussen en opleidingen, heb ik mijn eigen praktijk als coach en hypnotherapeut en ben ik super enthousiast om jou te kunnen helpen en je te ondersteunen in jouw proces. Jouw overgang. De overgang naar de leukste versie van jezelf.
Ook als ik zo nu en dan lichamelijke ongemakken of stress ervaar, voel ik me goed en zelfverzekerd. Ik heb meer energie en tegelijkertijd meer rust en meer plezier. De band met mijn inmiddels volwassen kinderen is super fijn en gezellig en de liefde voor mijn man oneindig liefdevol en innig. Mijn gezin is overeind gebleven en daar ben ik onvoorstelbaar blij en dankbaar voor.

Wie ben ik als therapeut?


Typisch Simone


Ik ben geen therapeut-therapeut; ik geloof niet in maandenlange praatsessies. Sterker nog ik geloof dat blijven praten over je problemen er alleen maar voor zorgt dat de aangelegde neurale paden en bijbehorend gedrag, er alleen maar verstevigd door worden. Ik ga met jouw goedkeuring voor het aanleggen van nieuwe neurale paden, met nieuwe overtuigingen en nieuw gedrag. Door de vragen die ik je stel, lachen we zelfs vaak wat af tijdens de sessies. Ik neem je als mens serieus, niet je probleem. Die werkwijze is niet voor iedereen geschikt, dat snap ik.

Ik ben er om je te helpen oude programmeringen en overtuigingen te transformeren en je helpen invullen wat je wél wilt. Zodat je én met een goed gevoel én met nieuwe overtuigingen de deur uit gaat.

 

Ken je me, dan zou je weten dat:

Ik gedachteloos opruim wat er op tafels en bureaus ligt in huis. Als mijn man of kinderen iets kwijt zijn, vragen ze dus meteen waar ik het gelaten heb… maar dat kan ik me meestal niet herinneren.

Mijn boekverslaving af en toe ernstige vormen aan neemt en ik er minstens 5 door elkaar heen lees. Het zijn allemaal leerboeken, ik smul ervan!

Ik ervan geniet dat vrienden en vriendinnen van mijn kinderen zich zo thuis voelen dat ze mij een biertje en een hapje aanbieden uit mijn eigen koelkast.

Mijn guilty pleasure het Eurovisie Songfestival is! Dat ik, met scorelijsten en al op schoot, samen met mijn jongste zus vaak ook dubbel lig van het lachen.

Mij ’s nachts wakker maken echt een héél slecht idee is. Doe je dat toch, dan grom ik tegen je. Zelfs de kat mag me niet storen als ik slaap.

Gek ben op kleine kindjes en er uren geamuseerd naar kan kijken.

CONTACT

Burn-out
of de overgang?


Wil je weten hoe dat bij jou zit? Plan dan een GRATIS sessie met mij in,
dan kijken we samen wat bij jou de meest waarschijnlijke oorzaak is